top of page

Daunele provocate de gropile formate pe drumurile publice pot fi recuperate in instanta?


Recent, autoritatile au fost obligate sa despagubeasca un sofer care si-a distrus anvelopele intr-o groapa aflata pe un drum national. Acesta a dat in judecata Unitatea Administrativ Teritoriala, formuland o actiune in raspundere civila delictuala. Motivul? In timp ce se deplasa cu autoturismul, la intrarea in municipiul Vaslui, a trecut cu rotile peste o groapa nesemnalizata, aflata pe drumul national 15 D, pe sensul sau de mers. In cauza, s-a dispus efectuarea unei expertize din care a rezultat ca in urma impactului dintre roata si groapa au fost avariate anvelopele si jantele. Aceasta solutie pronuntata de Judecatoria Vaslui nu este una definitiva, unitatea administrativ teritoriala a declarant apel, acesta urmand sa fie judecat de Tribunalul Vaslui. Mai multe detalii in legatura cu aceasta cauza, gasiti pe https://adevarul.ro


Aceasta hotarare nu este o premiera la nivelul tarii noastre. Au mai existat cazuri in care, prin hotarari definitive, autoritatile au trebuit sa despagubeasca soferii care si-au distrus anvelopele in gropile nesemnalizate formate pe drumurile publice.


Daca ati avut probleme asemanatoare este bine sa stiti ca, in functie de particularitatile fiecarei cauze, pot fi promovate actiuni in instanta, insa orice sustinere va trebui dovedita.


Pe calea unei actiuni in raspundere civila delictuala, cu un probatoriu solid administrat (planse foto, deviz pentru reparatii emis de un service auto autorizat, proba cu martori, expertiza de specialitate) in principiu, pot fi obtinute despagubiri pentru prejudiciile ce au rezultat ca urmare a distrugerii rotilor in gropile aflate pe drumurile publice.


Cel mai bine este sa apelati la serviciile unui avocat care sa va indrume. Pentru relatii suplimentare si opinii juridice ne puteti contacta la adresa de e-mail: av.andraursache@yahoo.com sau la nr. de telefon : 0752241400

bottom of page